CollectionSpace Profilleri

CollectionSpace, kütüphaneleri, arşivleri ve müzeleri destekleme konusunda güvenilir bir geçmişe sahip kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Lyrasis'te bulunan bir organizasyonel ana sayfaya sahip açık kaynaklı bir yazılımdır.


Neden CollectionSpace'i Seçmelisiniz?

CollectionSpace, kütüphaneleri, arşivleri ve müzeleri destekleme konusunda güvenilir bir geçmişe sahip kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Lyrasis'te bulunan bir organizasyonel ana sayfaya sahip açık kaynaklı bir yazılımdır. Lyrasis tarafından barındırılan hizmetlerle CollectionSpace, benimsenmeyi ve devam eden desteği kolaylaştıran SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) modeline göre modellenebilir.

CollectionSpace, SPECTRUM standardına dayalı çeşitli meta veri alanları sunar ve parola korumalı personel arayüzü, CSV İçe Aktarma Aracı, genel bir tarayıcı ve yerel bir REST API'si içeren sağlam bir araç takımı içerir. CollectionSpace'in  Özellikleri ve İşlevselliği hakkında daha fazla bilgi edinin.

CollectionSpace Sandbox'ları web sitesi üzerinden kendi başınıza risksiz bir şekilde deneyebilmeniz için kullanılabilir. CollectionSpace'in turunu istiyorsanız lütfen bize ulaşın ve bir demo talep edin


Peki Sizin CollectionSpace Profiliniz Hangisi?


Yardım ve Kaynaklar

Rehberlik arayan mevcut bir CollectionSpace kullanıcısı mısınız? Bu sayfadaki kaynaklar kullanıcıların CollectionSpace ile çalışma ipuçları ve püf noktaları öğrenmelerine ve topluluktaki diğer kişilerle bağlantı kurmalarına yardımcı olacaktır.

Güzel ve Çağdaş Sanat Profili

CollectionSpace Güzel ve Çağdaş Sanat profili, Hareketli Görüntü Müzesi (NY) tarafından başlatılmış olup güzel sanatlar, çağdaş sanat ve zaman temelli eserlerin kataloglanmasını, tanımlanmasını, taşınmasını ve sergilenmesini destekleyen uzantılar içermektedir.

Doğal Tarih Profili

CollectionSpace Doğal Tarih profili (daha önce Herbaryum profili olarak bilinirdi), Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'deki Üniversite ve Jepson Herbaryumu tarafından başlatılmış olup bilimsel taksonomileri, yerellik bilgilerini ve coğrafi referanslamayı destekleyen uzantılar içerir.

Yerel Tarih

CollectionSpace Yerel Tarih ve Maddi Kültür, kataloglamadan ödünç alma işlemlerine, medya kullanımından elden çıkarma işlemlerine kadar koleksiyon yönetiminin tüm yönlerini destekler.

Tasarım Malzemeleri

CollectionSpace Tasarım Malzemeleri profili, Material Order konsorsiyumu tarafından yaratılmış ve yönetilmektedir. Konsorsiyum, CollectionSpace'i tasarım malzemesi koleksiyonlarını kataloglamak ve paylaşmak için kullanan yüksek öğrenim sanat ve tasarım okullarından oluşmaktadır. 

Material Order, tüm materyal koleksiyonlarının kurumlarının ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı odaklara sahip olduğunu kabul eder; boyut ve toplama kapsamına bakılmaksızın tüm tasarım materyal koleksiyonlarını kabul eder. Geliştirdiğimiz CollectionSpace Tasarım Materyalleri Profili, tasarım okulları tarafından toplanan materyalleri desteklemek için bir dizi meta veriye izin verir. 

Material Order hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitelerini ziyaret edin: https://materialorder.org/

Kamusal Sanat Profili

CollectionSpace Kamu Sanatı profili, Western States Arts Federation'ın (WESTAF) bir ürünü olan Public Art Archive™ tarafından yaratılmış ve yönetilmektedir. Günümüzde, Public Art Archive, kamusal sanat koleksiyonlarını yöneten kurumlar için CollectionSpace'in kayıtlı bir hizmet sağlayıcısı olarak hizmet vermektedir. Bu kurumlar arasında (ancak bunlarla sınırlı değildir) belediyeler, üniversiteler, havaalanları ve ulaşım acenteleri yer almaktadır. 

 WESTAF'ın Kamu Sanatı Arşivi ile CollectionSpace arasındaki ortaklık hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kamu Sanatı Arşivi Barındırma sayfasını ziyaret edin .

CollectionSpace Profilleri
Mehmet Demirel July 20, 2024
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment
Yapılandırma ve Veri Haritaları - Kataloglama, Prosedürler ve Sözlükler