Gelişmiş Varlık Yönetimi Yapılandırma Kılavuzu ve Kullanıcı Belgesi
Giriş
Bu belgede, Openbravo 2.50 sürüm MP21'de uygulanan “Gelişmiş Varlık Yönetimi” işlevselliği açıklanmaktadır.
Bu işlevsellik, varlıkları olan ve onları yöneten herhangi bir şirket tarafından kullanılabilir.
Bir varlık, ticari kullanım için tutulan uzun vadeli bir kalemdir, cari veya gelecek mali yıllarda nakit paraya dönüştürülmesi beklenmez; Bu nedenle, Şirketlerin ekonomik ömrü boyunca bir varlığı amortismana tabi tutmalarına izin verilir.
bu, Şirketlerin varlık maliyetini ekonomik ömrü boyunca kısmen kaybedilen ilerlemesini yansıtmanın bir yolu olarak yansıtmasına olanak tanıdığı anlamına gelir.
Şirketler, maddi duran varlıklar (taşıtlar, bilgisayarlar, vb.), Maddi olmayan duran varlıklar (mülk ve haklar), düşük değerli varlıklar (satın alma yıllarında tam olarak amortismana tabi tutulabilecek varlıklar) gibi çeşitli varlıklara sahiptir.
veya düşük değerli havuz varlıkları (satın alma yılında bir havuz kullanılarak tam olarak amortismana tabi tutulabilecek varlıklar)
Gelişmiş varlık yönetimi işlevselliği ana amacı, Şirketlerin varlıkları edinmelerini, yönetmelerini ve elden çıkarmasını sağlamaktır.
Bu belge, son kullanıcının “Gelişmiş Varlık Yönetimi” işlevselliğini anlamasını ve kullanmasını sağlayacaktır.
Modül Kurulumu ve Veri Kümeleri
“Gelişmiş Varlık Yönetimi” işlevi dört uzantı modülü olarak yayınlandı:
Gelişmiş Varlık Yönetimi. Bu modül, Varlık Kartı yaratılmasından Varlık Amortisman Planı uygulamasına ve Varlık Amortisman kayıtlarına kadar ana Varlık Yönetimi eserlerini içerir.
Gelişmiş Varlık Yönetimi TODO Listesi. Bu modül, son kullanıcının, varlık yönetimi görevlerinin bir parçası olarak yapılması gereken işlemlerin yapılması gereken, satın alınan veya satılan varlıkların bir listesine sahip olmasını sağlar.
Gelişmiş Varlık Özel Belgeleri. Bu modül, son kullanıcının sisteme, satın alma, elden çıkarma ve amortisman gibi otomatik olarak oluşturulanlardan başka bir Varlık için diğer işlemleri sisteme manuel olarak girebilmesini sağlar. Bu özel dokümanlar, sonunda "Varlığa ilişkin işlemler" olan Takdir, Manuel Amortisman, Özel Amortisman ve Storno Amortismandır.
Gelişmiş Varlık Yönetimi Raporları. Son kullanıcının bir varlığın her “finansal” (fatura) ve / veya “varlığa özel” (değer kazanma, manuel amortisman, özel amortisman veya storno amortisman) hareketlerinin bir listesini elde etmesine yardımcı olan Gelişmiş Varlık Yönetimi Raporları.
Gelişmiş Varlık Yönetimi "işlevselliği," Mali Faturalar olan temel bir geliştirmeye dayanır. Bu özellik, son kullanıcının ilgili varlık hesaplarına bağlı "varlık hesapları" olabilecek GL hesaplarını kullanarak GL satın alma veya satış faturasına girmesini sağlar. Ürün veya Servisler yerine.
Sonunda "Gelişmiş Varlık Yönetimi" özelliği iki modüle bağlıdır:
Genel Ağaç Raporu. Bu modül, son kullanıcının varlıkların hiyerarşik bir yapısını tanımlayabilmesini sağlar. “Özet” tipi olarak yapılandırılmış bir Varlığın, diğer varlıklar alt varlıkları olabilir. Özet varlık ve çocukları arasındaki ilişkinin güçlü olup olmamasına bağlı olarak, sistemin davranışı farklı olacaktır.
Bir varlık numarası içeren satınalma faturası ve varlık yönetimi gibi finansal muhasebe arasında bir rezervasyon numarası kullanarak takip etmenin bir yolu olarak “Rezervasyon Kontrolü”. Daha fazla bilgi için “Rezervasyon alt sekmesi” bölümüne bakınız.
Storno Faturalar, faturanın tersine yazılan mantığa sahip ancak fatura tutarı olan faturadır.
3 Gelişmiş Varlık Yönetimi uzantı modülü aşağıda listelendikten sonra, başvuru yolundan yeni bir Müşteri oluşturmak için Müşteriye “referans verileri” uygulanmalıdır: Genel Kurulum // Müşteri // İlk Müşteri Kurulumu.
Manuel, Özel ve Storno Amortisman ve Takdir için belge türleri ve sıraları.
Bazı belgeler gibi, Gelişmiş Varlık Modülünü yapılandırmak için gereken referans verilerini ayarlayın.
Gelişmiş Varlık Yönetimi Yapılandırma Kılavuzu ve Kullanıcı Belgesi